TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU İSTANBUL MERAL-CELAL ARAS SPOR LİSESİ


TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERAL-CELAL ARAS SPOR LİSESİ

İstanbul - Beykoz'daki "Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi" Başvuru Kılavuzu ve Şartları, Sınav ve Kayıt Tarihleri, Yetenek Sınavı Başvuruları ve Sonuçları, Kontenjan Sayısı, Pansiyon, İletişim (Telefon), Adres (Nerede, Nasıl Gidilir-Ulaşım, Harita) ile ilgili bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2019-2020 KONTENJAN SAYISI: 90

Okul Saatleri: 09:00 - 16:00

MEB'e bağlı resmi 75 Spor Lisesinden birisi olan Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi; 31 Ağustos 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı törenle imzalanan protokoll kapsamında Eylül 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hayatına başlamıştır. TFF-MEB ortak projesi olarak hayata geçen okulumuz sadece futbol branşında eğitim yapmaktadır.

24 derslikli okulda; 1 Spor Salonu, 1 BT Sınıfı, 2 Fen Laboratuarı, 1 Atölye-İşlik, Konferans Salonu, Misafirhane ve Yemekhane alanları bulunmaktadır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 150 öğrenci , 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise 279 öğrenci tam gün eğitim görmüştür.

Futbol temalı TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi'nde öğrenciler akademik eğitim ile futbol eğitimini bir arada alıyor. Okulda futbol eğitimi TFF antrenörleri tarafından veriliyor. Pratik çalışmalar TFF'nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler ayrıca kulüplerinde de antrenman yapıyor ve maçlara çıkıyor. Bunların yanında TFF ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel işbirliği protokolü çerçevesinde düzenli olarak öğrencilerin teknik ve fiziksel kapasitelerini ölçen testler yapılıyor.

İlk mezunlarını 2018 yılında veren kurumumuz, mezun ettiği öğrencilerin %68’ini üniversiteye yerleştirme başarısı göstermiştir. Ayrıca öğrencilerimizin %15’i Süper Lig ve 1. Lig düzeyinde A takımlara çıkma, %12’si il dışına transfer olma başarısı göstermiştir.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU İSTANBUL MERAL-CELAL ARAS SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI 2019-2020

Spor Liseleri 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre 2019/7 No.lu Genelge hükümlerinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden en fazla iki farklı okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunacaktır. Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi e-Okul üzerinden alınacaktır. Geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitirenler ise dilekçe, bir fotoğraf ve ortaokul başarı puanını da gösteren öğrenim belgesi ile birlikte ilgili okul müdürlüğüne başvuru yapacaklardır.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı İçin "Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alacak Okullara Başvuru" konulu 2019/7 No'lu Genelge indirmek için TIKLAYINIZ...

Genelge Ekleri ve Dilekçe için tıklayın.


SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI | 2019-2020 (Başvuru Bilgilendirme Sayfası için tıklayın...)


2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ
SPOR LİSELERİ YETENEK SINAVLARINA
BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ
SIRA NO
ÇALIŞMA ADI
TARİH
1
Başvuruların Alınması
10-28 Haziran 2019
2
Öğrenci Listelerinin İlanı
29 - 30 Haziran 2019
3
Yetenek Sınavının Yapılması
01 - 05 Temmuz 2019
4
Asıl ve Yedek Sıralama Listelerinin İlanı
05 Temmuz 2019
5
Kayıtların Yapılması
08 - 10 Temmuz 2019
6
Açık Kontenjanların Duyurusu ve Yedek Listenin İlanı
11 Temmuz 2019
7
Yedek Listeden Kayıtların Yapılması
12 - 13 Temmuz 2019
8
Açık Kontenjanlar İçin Başvuruların Alınması ve İlan Edilmesi
? Eylül 2019
9
Açık Kontenjanlar İçin Sınav Yapılması
? Eylül-Ekim 2019
10
Açık Kontenjanlara Kayıtların Yapılması
? Eylül-Ekim 2019



BAŞVURU için GEREKLİ EVRAKLAR:
  • FORM DİLEKÇE (indirmek için tıklayınız...)
  • 1 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
  • T.C. NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
  • SPORCU GEÇMİŞİ (VARSA)( Futbol branşında yapmış olduğu derecelerin belgeleri)
  • SINAV GİDERİ DEKONTU (200 TL - Türkiye Futbol Federasyonu Meral Celal Aras Spor Lisesi Okul Aile Birliği 'nin Halk Bankası -Beykoz Şubesi, TR73 0001 2009 7590 0016 0000 95 nolu IBAN’a yatırılacak.)
  • SINAVA GİRİŞ BELGESİ (Okul Müdürlüğümüzce E-Okul Sisteminden Düzenlenecektir. )

Başvurular belirtilen tarihler arasında doğrudan okul müdürlüğümüze yapılacaktır.

SINAVLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER:
  • Sınavlar uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Değerlendirme 100 Tam Puan üzerinden yapılacaktır. 50 puan barajını aşan adaylardan, en yüksek puanı alanlardan başlanarak sıralama yapılacaktır. Adayların puanı hesaplanırken, yetenek sınavından almış olduğu puan ve sporcu özgeçmişinden alınan puan toplanacaktır ve 50’nin altında kalan aday sıralamaya giremeyecektir. Yeterli kontenjan olsa dahi 50’nin altında puan alanlar sınavı kazanamamış sayılacaklar ve yedek listeye dahi alınmayacaklardır. Sınavlara katılan adayların; koordinatif becerileri, dayanıklılık, ritim ve kuvvet özellikleri değerlendirilecektir.
  • Özel yetenek sınavında tüm adaylar eşit şartlarda yarışacaklardır. Adayların başarılı olabilmeleri yeteneklerine ve sınava daha iyi hazırlanmış olmaları neticesinde olacaktır.
  • Adayın ön kayıt esnasında beyan ve teslim ettiği bilgi ve belgeler ile kesin kayıt sırasında teslim ettiği belgeler arasında farklılık olması halinde aday sınavı kazanmış olsa bile adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Sınavlara başvurular ve sınav programı e-okul sisteminden yapılacak olup, sınav programı 29-30 Haziran 2019 tarihleri arasında okulumuzun internet adresinden (tffmeralcelalarassporlisesi.meb.k12.tr) yayınlanacaktır. Bu nedenle; Sınav programına göre, sınav gününde sırası geldiğinde, adaylar sınav yerinde mutlaka hazır bulunmak zorundadır.
  • Adaylar; “Sınav GiriĢ Belgesi” ile birlikte resimli özel kimlik belgelerini de nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında taşımak zorundadırlar. Her sınav aşamalarının öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır.
  • Sınav giriş belgesi sınav bitiminde adaylardan geri alınacaktır. Sınav giriş belgesini iade etmeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.
Sınav komisyonumuz; Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve İstanbul Üniversitesi personellerinden oluşmaktadır ve kamera ile kayıt altına alınmaktadır.

istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi fiziksel uygunluk testleri puan hesabı

TFF MERAL-CELAL ARAS SPOR LİSESİ
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Seçme Sınavı Testleri

1. DAYANIKLILIK: 15 puan
20 metre Mekik Koşusu (Shuttle Run) Testi ile sporcuların dayanıklılık seviyeleri ölçülecektir. 1 tekrar yapılacaktır.

2. KUVVET: 10 puan
Durarak Uzun Atlama Testi ile sporcuların kuvvet seviyeleri ölçülecektir. 2 tekrar yapılacaktır. En iyi derece değerlendirmeye alınır.

3.RİTİM: 15 puan
  1. Bölgedeki hedef alan (5X5 m)içinde top ayak ile kaldırılarak ayak(lar) ile sektirilir. 1-2 kez sektirilirse 1 puan, 3-4 kez sektirilirse 2 puan, 5-6 kez sektirilirse 3 puan, 7-8 kez sektirilirse 4 puan, 9-10 kez sektirilirse 5 puan olarak değerlendirilir. Top zemine, ayak yüzeyi hariç vücudun herhangi bir bölgesine temas ederse hata olarak değerlendirilir. Hatalara puan verilmez.
  2. Bölgedeki hedef alan (5X5 m) içinde top kafa ile sektirilir. 1-2 kez sektirilirse 1 puan, 3-4 kez sektirilirse 2 puan, 5-6 kez sektirilirse 3 puan, 7-8 kez sektirilirse 4 puan, 9-10 kez sektirilirse 5 puan olarak değerlendirilir. Top zemine, kafa hariç vücudun herhangi bir bölgesine temas ederse hata olarak değerlendirilir. Hatalara puan verilmez.
  3. Bölgedeki hedef alandan başlayarak serbest (ayak-kafa-diz) şekilde top sektirilerek bitiş çizgisinden geçilir. İlk 6 metrede hata yapılırsa 1 puan, 6-9 metre arası 2 puan, 9-12 metre arası 3 puan, 12-15 metre arası 4 puan, bitiş çizgisini nizami geçmek 5 puan olarak değerlendirilir. Top bitiş çizgisinden geçiş sonrasında öğrencinin teması/kontrolünde zemine temas etmelidir. Başlangıç çizgisi ile bitiş çizgisi arasında top zemine, ele, kola temas ederse hata olarak değerlendirilir. Puan verilmez.
1./2./3. Bölge(ler)de hata yapılırsa ikinci tekrar yapılır.
istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi ritim testi puan hesabı

4. UZUN VURUŞ/ORTA TESTİ (12 Puan):

Uzun Vuruş/Orta Testi ile hedefe yapılan ortalar isabet yönünden değerlendirilir. İç içe geçmiş üç alan bulunur. En küçük alan 5x5 m, orta alan 7x7 m, büyük alan 9x9 m’dir. Küçük alana yapılan isabetli vuruşlar 4 puan, orta alana yapılan isabetli vuruşlar 3 puan, büyük alana yapılan isabetli vuruşlar 2 puan olarak değerlendirilir. İsabetsiz vuruşlar değerlendirilmez. Duran topa tercih edilen ayakla, bir demo+ 3 geçerli olmak üzere toplam 4 vuruş yapılır. En iyi üç puan değerlendirmeye dahil edilir.
istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi uzun vuruş orta testi

5. HEDEFE VURUŞ/ŞUT TESTİ (12 Puan):

Şut testinde hedef alanlarına yapılan isabetli vuruşlar değerlendirilir. Duran topa tercih edilen ayakla, bir demo+ 3 geçerli olmak üzere toplam 4 vuruş yapılır. En iyi üç puan değerlendirmeye dahil edilir. Aşağıdaki görselde alanların puanlamaları belirtilmiştir. Herhangi bir direğe çarpıp içeri girmeyen atışlar ile kapalı alana atılan atışlar 1 puan olarak değerlendirilir. İsabetli vuruşların toplam puanı kaydedilir.
istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi hedefe vuruş şut testi

6. KOŞU TESTİ (10 Puan):

30 metrelik mesafeyi en kısa sürede koşması/kat etmesi (%100 sprint) saniye cinsinden kaydedilir. 2 tekrar yapılacak olup, en iyi derece değerlendirmeye alınacaktır.

7. TOP SÜRME TESTİ (11 Puan):

Başlama noktasından bitiş noktasına kadar, işaretler arasından top sürme süresi saniye cinsinden kaydedilir. 2 tekrar yapılacak olup, en iyi derece değerlendirmeye alınacaktır.

Nizami yapılmayan hareketler/uygulamalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi top sürme testi

SPORCU GEÇMİŞİ DEĞERLENDİRMESİ– 15 puan

Değerlendirme futbol branşında yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME ESASLARI

Değerlendirme 100 Tam Puan üzerinden yapılacaktır. Fiziksel uygunluk testlerinden elde edilen puan ile sporcu özgeçmişinden alınan puan toplanacak ve adayın Yetenek Sınavı puanı ortaya çıkacaktır. Yetenek sınavı puanı 50’nin altında olanlar değerlendirmeye dahil edilmeyecektir. Ortaya çıkan yetenek sınavı puanının %70’i alınacaktır. Bu puana adayın Ortaokul başarı puanının %30’u eklenecek ve adayın yerleştirme puanı ortaya çıkacaktır. En yüksek puanı alanlardan başlanarak sıralama yapılacaktır. Sıralamada puanların eşitliği halinde Ortaokul başarı puanı fazla olan adaylar üst sırada yer alacaktır. Belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste ilan edilecektir.

istanbul TFF Meral Celal Aras spor lisesi yerleştirme puanının hesaplanması
ÖNEMLİ: Sporcu özgeçmişi futbol branşında olacak ve değerlendirilirken birden fazla kategoride derecesi bulunan adayların en yüksek puanı aldığı kategori değerlendirilecektir. Diğer kategoriler değerlendirmeye alınmayacaktır. Sporcu özgeçmişinde adayların durumunu belgelendirmesi gerekmektedir. İl müsabakalarının belgesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden alınacaktır ve onaylı olacaktır. Diğer tüm belgeler ve milli sporcu belgesi futbol federasyonundan alınacaktır ve onaylı olacaktır. Fotokopi kabul edilmeyecektir.
  • Adaylar sınava gelirken, koyu renk Şort, beyaz tişört giymek zorundadırlar.
  • Herhangi bir kurs, reklam vb. kıyafet giyen veya aksesuar takan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaklardır.
  • Testler suni çim saha ve doğal çim sahada yapılacağından, her iki zemine uygun ayakkabılar getirilmelidir.
  • Sınav ile ilgili tereddütte düşülen konularda komisyon kararı geçerli olacaktır.
SINAVLARA İTİRAZ

Adayların veya velilerin yapabilecekleri itirazların sınav komisyonunu gereksiz yere meşgul etmemesi için, itiraz edecek olan adaylar Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi Okul Aile Birliği’nin Halk Bankası -Beykoz Şubesi, TR73 0001 2009 7590 0016 0000 95 IBAN Numaralı hesaba 250 (Yüz Elli) TL yatıracaklar ve banka dekontunu, itirazlarını bildiren dilekçelerine ekleyerek okul müdürlüğüne başvuracaklardır. İtirazları kabul edilen adaylara ödedikleri bedel iade edilecek, itirazları geçersiz sayılan adaylardan alınan ücretler ise okul aile birliğine gelir olarak kaydedilecektir. Yukarıda bahsedilen usulden başka türlü yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.


Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul Meral-Celal Aras Spor Lisesi Yetenek Sınavı Uygulama Kılavuzu 2019-2020 (indirmek için tıklayınız)

TAAHÜTNAME (indirmek için tıklayınız)

ANKET (indirmek için tıklayınız)

FORM DİLEKÇE (indirmek için tıklayınız)

SINAV GİRİŞ BELGESİ (indirmek için tıklayınız)

Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi ile ilgili; Başvuru Şartları, Başvuru Evrakları, Sınav ve Kayıt Tarihleri, Yetenek Sınavı Sonuçları, Yetenek Sınavı, Sınav Parkuru, Puanlama ve daha fazla bilgiyi elde edebileceğiniz duyurulara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi ile ilgili Haber ve Duyurulara Ulaşmak için Tıklayın.

PANSİYON BAŞVURU-ÖN VE KESİN KAYIT-BELGELER: -

Pansiyon Başvuru (Ön kayıt) Tarihleri: -

Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi İletişim Bilgileri:

Telefon: 0216 319 19 92
Fax: 0216 319 19 93
E-Posta: 758896@meb.k12.tr

Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi Nerede, Nasıl Gidilir:

Ulaşım: Şehir içi Otobüs ve Minibüsler ile ulaşım sağlanmaktadır.
Adres: Alibahadır Mah. Riva Cad. No:5, Beykoz / İSTANBUL
Harita:

Yorumlar